Edirne'de Esnafa Türkçe Bulgarca Sözlük Verildi

Edirne'de Esnafa Türkçe Bulgarca Sözlük Verildi
Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı'nda market çalışanları ve Edirne Belediyesine ait işletmelerde çalışan personele, Bulgar turistlerle iletişim konusunda eğitim...

Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı'nda market çalışanları ve Edirne Belediyesine ait işletmelerde çalışan personele, Bulgar turistlerle iletişim konusunda eğitim verildiği ifade edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ile kitapçığın hazırlanmasında katkısı olan Edirne Belediyesi personeli Bulgarca yeminli tercümanı Aybatur Yurk katılımcılara bilgiler verdi.

Tanrıkulu, Bulgar turistlerin kente olan ilgisinin arttığını ifade etti.

Tanrıkulu'nun Açıklamaları Şu Şekilde:

"Kentimizde bu kadar çok Bulgar turisti ağırlamak, zaman zaman iletişim sorunlarını da meydana getiriyor. Bu konuda arkadaşlarımız güzel bir çalışma gerçekleştirdi. Diğer Bulgarca konuşma kılavuzlarından farklı olarak toplumda bulunan her kesimin daha kolay anlaşabilmesini sağlamak amacıyla Türkçe-Bulgarca kelimelerin okunuşlarının yazıldığı bu sözlük ile Bulgarca konuşan kişilerle iletişim kurmayı kolaylaştırmayı amaçladık.

Sözlükte günlük olarak en çok kullanılan 300 kelime var. Bu kelimelerin okunuşları da sözlükte yer alıyor. İlerleyen günlerde bu çalışmamızın kapsamı daha da genişleyecek."