Edirne'de Lojistiğin Önemine Dikkat Çekildi

Edirne'de Lojistiğin Önemine Dikkat Çekildi
Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Balkan Kongre Merkezi'nde yapılan sempozyumda, Türkiye ve Bulgaristan'ın, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında önemli bir güzergahta...

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Balkan Kongre Merkezi'nde yapılan sempozyumda, Türkiye ve Bulgaristan'ın, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında önemli bir güzergahta olduğunu kaydetti.

Mustafa Hatipler, sanayileşme ve küreselleşmeyle lojistiğin önemli bir hale geldiğinin altını çizdi.

Hatipler, konuşmasında "Birçok alanda olduğu gibi lojistik alanında da Türkiye ve Bulgaristan işbirliği yapmak zorundadır. Bu anlamda ülkemizin kat ettiği mesafenin Bulgaristan'ın tecrübesi ile birleşerek, küresel çapta bir değişim ve gelişime kaynaklık etmesi ve lojistik alanında uluslararası arenada rekabet etmesi mümkündür." ifadelerine yer verdi.

Lojistiğin Önemi Ortaya Çıktı

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük ise pandemi ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın lojistiğinin önemini bir kez daha ortaya çıkarttığının altını çizdi.

Türkiye'nin lojistik alt yapısını geliştirme konusunda son yıllarda önemli çalışmalar yaptığını vurgulayan Yörük, "Sağlam alt yapı, güvenli ve hızlı ulaşım koridorlarına dayanan lojistik ekosistemler, bölgesel ve küresel barış ve refahın açısından son derece önem arz etmektedir." dedi.

Todor Kableshkov Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Daniela Todorova da sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Türkiye ve yurt dışından akademisyenlerin bildiri sunacağı sempozyum, yarın bitecek.