Edirne'de Ocak Ayının 3. Birleşimi Yapıldı

Edirne'de Ocak Ayının 3. Birleşimi Yapıldı
Edirne İl Genel Meclisi'nin üçüncü birleşiminde Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, Havsa Canlı Hayvan Pazarı Projesi'yle ilgili sunum yaptı.İl Özel İdaresi ile birlikte başlattıklarını belirten Balkan, söz konusu projenin,...

Edirne İl Genel Meclisi'nin üçüncü birleşiminde Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, Havsa Canlı Hayvan Pazarı Projesi'yle ilgili sunum yaptı.

İl Özel İdaresi ile birlikte başlattıklarını belirten Balkan, söz konusu projenin, bölge için önemli olduğunu söyledi.

Mevcut pazarın yetersiz olduğunu belirten Balkan, sunumu sırasında şunları kaydetti:

Yeni canlı hayvan pazarı şehrin dışına kurulacak. Dükkanlar ve sosyal alanların yer alacağı canlı hayvan pazarı modern bir yapıda olacak. Yeni pazar daha sistemli bir şekilde çalışacak. Pazar süresinin artması nedeniyle köylümüzün pazara olan ilgisi de artacaktır. Yağmurdan, soğuktan etkilenmeden insanlarımız sebze pazarlarında olduğu gibi alışverişini yapacaklar. Köylümüzün pazarımıza ilgisi artacaktır. Yeni yapılacak sosyal alanlarda pazara gelen yetiştiricilerimiz daha sağlıklı ortamlarda hizmet alacak.

Öte yandan Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş de projenin modernleştirileceğini ve gerekli komisyon çalışmalarının yapılacağını söyledi.