Edirne'de Öğretmenler Depremzedeler İçin Polardan Atkı ve Bere Dikiyor

Edirne'de Öğretmenler Depremzedeler İçin Polardan Atkı ve Bere Dikiyor
Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tekstil teknolojileri bölümü tarafından başlatılan çalışma kapsamında buluşan öğretmenler, tekstil firmalarının sağladığı polar kumaşlarla atkı ve bere dikiyor.Okul Müdür Vekili...

Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tekstil teknolojileri bölümü tarafından başlatılan çalışma kapsamında buluşan öğretmenler, tekstil firmalarının sağladığı polar kumaşlarla atkı ve bere dikiyor.

Okul Müdür Vekili Nesibe Kırat, depremden etkilenen vatandaşlara katkı sağlamak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Tekstilcilerin destekleriyle polar atkı ve bere hazırladıklarını ifade eden Kırat, "Hedefimiz deprem bölgesinde zarar gören vatandaşlarımıza 5 biner atkı ve bere üretimini yaparak oraya göndermek." şeklinde konuştu.

Gönüllülük Esasıyla Canla Başla Çalıştılar

Kumaşların Bursa'dan bir firma tarafından bağışlandığını söyleyen Kırat, tüm öğretmenlerin gönüllük esasıyla canla başla çalıştıklarını kaydetti.

Moda Tasarımı Bölümü Öğretmeni Serpil Bozat Eral da zor günlerin birlik ve beraberlikle aşılacağının altını çizdi.

Yaşanılan acıların paylaşılarak dindirileceğine inandığını söyleyen Eral, "Tüm Türkiye büyük acı içerisinde. Bizim evimizde rahatça oturup, uyumamız mümkün değil. Herkese çok geçmiş olsun, çok üzüntü içindeyiz." şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin hazırladığı ürünler kısa sürede deprem bölgesine sevk edilecek.