Edirne'deki Helvacıda Unutulan Altın Seti Sahibine Verildi

Edirne'deki Helvacıda Unutulan Altın Seti Sahibine Verildi
Çilingirler Caddesi'ndeki bir helvacıda tezgahtar olan Serkan Yassıtepe, dükkana gelen bir müşterinin helva aldıktan sonra paket unuttuğunu gördü.Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Yassıtepe, paketi unutan kişiyi aramaya...

Çilingirler Caddesi'ndeki bir helvacıda tezgahtar olan Serkan Yassıtepe, dükkana gelen bir müşterinin helva aldıktan sonra paket unuttuğunu gördü.

Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Yassıtepe, paketi unutan kişiyi aramaya başladı.

Paketi sahibine ulaştıramayınca açan Yassıtepe, takı seti ve altınların alındığı kuyumcunun adresine ulaştı.

Kuyumcuyla iletişim kuran Yassıtepe, altınları sahibine vermesi için teslim etti. Altınlar Babaeski'de yaşayan sahibine ulaştırıldı.

Yassıtepe, helva almak için dükkana gelen bir müşterinin paket içerisinde altınlarını unuttuğunu ifade etti.

Paketi açınca altınları gördüğünü dile getiren Yassıtepe, şu açıklamada bulundu:

"Müşteri geldi, benden 3 kilogram helva istedi. Helvaları kestim, hazırladım, teslim ettim. Daha sonra bir paket unutulduğunu fark ettim. Sahibini bulamayınca dükkanda açtım. İçerisinde altın ve bir kuyumcunun adresi vardı. Kuyumcuya gittim, durumu anlattım. Sonra kuyumcu altınların sahibini tanıdığı için aradı. Konuştum ve kuyumcuya bıraktım. Altınlar sahibine teslim edildi. Ben onları alıp cebime de koyabilirdim. Bu şekilde vicdanen rahat olamayız. Kendi insanlık görevimdir bu. Ben insanlık görevimi yapıp, altınları teslim ettim."