Edirneli Çiftçilere Büyük Müjde! Hibe Desteği Başvuruları Devam Ediyor

Edirneli Çiftçilere Büyük Müjde! Hibe Desteği Başvuruları Devam Ediyor
Tarımsal üretimi artırmak, verimi yükseltmek, kırsal kalkınmayı sağlamak ve çiftçilerin maddi yüklerini azaltmak için Tarım ve Orman Bakanlığı ve müdürlükler, çeşitli destekler sağlıyor. Söz konusu destekler düzenli...

Tarımsal üretimi artırmak, verimi yükseltmek, kırsal kalkınmayı sağlamak ve çiftçilerin maddi yüklerini azaltmak için Tarım ve Orman Bakanlığı ve müdürlükler, çeşitli destekler sağlıyor. Söz konusu destekler düzenli olarak verilirken, müdürlükler de farklı projelerle ilgili kamuoyunu bilgilendiriyor.

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İkinci Ürün Ayçiçeği Üretiminin Artırılması Projesi"nin hazırlandığı ifade edildi.

31 Mart Son Gün!

Projeden faydalanmak isteyen üreticilerin 31 Mart mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımızca uygulanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi'ne göre ilimizde yürütülecek 'İkinci Ürün Ayçiçeği Üretiminin Artırılması Projesi' kapsamında öncelikle ikinci ürün ekilişine uygun arazilerde yüzde 75'i hibe, yüzde 25'i üretici katkılı olarak ayçiçeği tohumu verilecektir. Projeye ön başvuru yapmak isteyen üreticilerimizin 31 Mart mesai bitimine kadar il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir."