Edirne'nin Kurtuluş Yıldönümü İçin Kutlama Yapıldı

Edirne'nin Kurtuluş Yıldönümü İçin Kutlama Yapıldı
Edirne'nin kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Piyade...

Edirne'nin kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu anıta çelenk sundu. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Bulvarı'nda devam eden törende öğrenciler, kurtuluş gününü temsil eden gösteriler sundu. Öğrenciler, gösterinin ardından Kırbıyık'a Türk bayrağı verdi.

Belediye Başkanı Gürkan, yaptığı konuşmada Edirne'nin kurtuluş gününü onur ve gururla kutladıklarını söyledi.

Edirne'nin coğrafi konumu, çevresel faktörler ve siyasi bir merkez olması nedeniyle hep göz önünde olan şehir olduğunu belirten Gürkan, "Edirneliler bütün tarihleri boyunca adeta kalkan görevi görmüş, Türk yurdunu savunmak için her an hazır, güçlü ve uyanık olmuşlardır." dedi.

Gürkan, komşu devletlerle iyi ilişkiler sürdürürken diğer yandan milli sınırların en iyi şekilde korunması gerektiğini ifade etti.