Edirne'ye 100. yıl anıtı

Edirne'ye 100. yıl anıtı
2022 yılını 'Edirne Yılı' ilan eden Edirne Belediyesi, 2022'nin aynı zamanda Edirne'nin kurtuluşunun 100. yılı olması sebebiyle bir anıt yapmayı planlıyor.Geçen aylarda Edirne Belediye Meclisi'nde alınan kararla birlikte 2022...

2022 yılını 'Edirne Yılı' ilan eden Edirne Belediyesi, 2022'nin aynı zamanda Edirne'nin kurtuluşunun 100. yılı olması sebebiyle bir anıt yapmayı planlıyor.

Geçen aylarda Edirne Belediye Meclisi'nde alınan kararla birlikte 2022 yılı, 'Edirne Yılı' ilan edilmişti. Bu konudaki çalışmalar devam ederken, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin kurtuluşunun 100. yılı olan 2022 yılında Edirne'ye 100. yıl anıtı kazandırmak istediğini söyledi. Bugün gerçekleştirilen Belediye Meclisi Kasım Ayı ikinci birleşim toplantısında usulen oylamaya sunulan bu madde oy birliğiyle kabul edildi. Yüzüncü yıl anıtı konusu ilerleyen aylardaki belediye meclis toplantılarında resmi olarak görüşülecek.

Edirne Belediyesi'nin 2022 yılı bütçesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi Kasım Ayı ikinci birleşim toplantısı gerçekleştirildi. Geçen aylarda mecliste alınan karar doğrultusunda 2022'nin Edirne Yılı ilan edilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kurtuluşunun 100. yılında Edirne'ye 100. Yıl Anıtı yapılması önerisini sundu.

Edirne'nin kurtuluşunun 100. yılı anısında bir proje yarışması düzenlemeyi düşündüklerini belirten Gürkan, "Bir proje yarışması açarak, 25 Kasım 2022 tarihinde de 100. Yıl Anıtı'nın açılışını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu anıtım hem Edirne'mize yakışır hem de kurtuluşumuzun yüzüncü yılını simgelemesi ve geleceğe bu anıtın miras bırakılmasını arzu etmekteyim." dedi.

Uygun görülecek bir yerde yarışmayla 100. Yıl Anıtı yaptırılması konusu Belediye Başkanı Gürkan'ın teklifiyle usulen oylamaya sunuldu. Edirne Belediye Meclisi bu konuyu oy birliğiyle kabul etti. Belediye Başkanı Gürkan, bu konunun ilerleyen aylardaki meclis toplantılarında resmi olarak oylanacağını belirtti.

Belediye Meclisi toplantısında ayrıca belediyenin 2022 yılı mali gelir-gider bütçesi ve 2022 yılı vergi, resmi harç ve ücret tarifesi de görüşülerek karara bağlandı.