ETUS'ta 16 milyon liralık zimmet soruşturması

ETUS'ta 16 milyon liralık zimmet soruşturması
Edirne'de şehir içi ulaşımı sağlayan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) minibüslerinde bulunan nakit para kutularına atılan 16 milyon lirayı aşkın paranın kayıtlara geçirilmediği tespit edildi. Kısa süre önce bozuk para...

Edirne'de şehir içi ulaşımı sağlayan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) minibüslerinde bulunan nakit para kutularına atılan 16 milyon lirayı aşkın paranın kayıtlara geçirilmediği tespit edildi. Kısa süre önce bozuk para kutularının kaldırılmasının sebebi de anlaşılmış oldu.

Gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettiş, ETUS minibüslerindeki nakit para kumbaralarına 5 yıl boyunca atılan 16 milyon 631 bin TL'nin kayıtlara geçmediğini tespit etti. Paranın, ETUS yöneticilerinin zimmetine geçirildiği düşünülüyor.

ETUS araçlarının kullandığı 13 güzergahın her birinde bir adet olmak üzere toplam 13 minibüs takibe alındı ve gün sonunda toplam 1165 hasılat tespit edildi. ETUS'ta günlük 161 aracın çalıştığı varsayılarak günlük nakit biniş tutarı 15 bin 190 TL olarak hesaplandı. Kayıtlara geçmeyen hasılat 5 yılda toplam 16 milyon 631 bin 654 TL olarak hesaplandı. Yapılan incelemede ETUS yetkililerinin 5 yıl boyunca yapılan nakit yolcu ödemelerini toplam 128 bin 18 lira olarak kayıtlara geçirdikleri, milyonlarca liranın ise kayıtlara geçmediği ve kayıp olduğu belirlendi. Soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.