ETUS'ta koronavirüs tedbirlerine uyulmuyor

ETUS'ta koronavirüs tedbirlerine uyulmuyor
Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına yönelik yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. Edirne Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı tedbir kararlarından bir tanesi de, kent içinde toplu ulaşımı sağlayan ETUS araçlarında...

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına yönelik yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. Edirne Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı tedbir kararlarından bir tanesi de, kent içinde toplu ulaşımı sağlayan ETUS araçlarında ayakta en fazla 10 yolcu taşınabileceğiydi. Ancak bazı ETUS araçlarında, bu karara uyulmaması dikkat çekiyor.

İl Hıfzıssıhha Kurulu, 17 Eylül 2020 tarihinde toplanarak, 37 ayakta yolcu taşıma kapasitesi olan ETUS araçlarında en fazla 10 kişi ayakta yolcu alınmasına karar vermişti. Bu karara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi ve Kabahatler Kanunu'nun 23. maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına ve Türk Ceza Kanunu'nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan "... yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır." hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında gerekli adli işlemler takdir ve ifa edilmek üzere adli makamlara bildirilmesine karar verilmişti.

Edirne Jet Haber İhbar Hattı'na farklı tarihlerde gönderilen videolarda, bazı ETUS araçlarında, alınan bu karara uyulmadığı dikkat çekiyor. Ayakta en fazla 10 yolcu olması gerekirken daha fazla yolcunun ayakta taşındığı, böylelikle İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararına aykırı davranıldığı görülüyor. Adeta aylar öncesinde, yeni tip koronavirüsün olmadığı günlerdeki gibi araçların dolu olduğu görülüyor. (Sayfayı kaydırarak videoları izleyebilirsiniz.)

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Edirne Jet Haber (@edirnejethaber)'in paylaştığı bir gönderi ()

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Edirne Jet Haber (@edirnejethaber)'in paylaştığı bir gönderi ()