Gürkan'dan havai fişek kararı

Gürkan'dan havai fişek kararı
Sakarya’daki havai fişek fabrikasında ve bugün de havai fişekleri taşıyan kamyonda yaşanan patlamanın ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmama kararı aldı.Sakarya’daki bir havai...

Sakarya’daki havai fişek fabrikasında ve bugün de havai fişekleri taşıyan kamyonda yaşanan patlamanın ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmama kararı aldı.

Sakarya’daki bir havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından bugün de havai fişeklerin imha edilmesi için yüklenen bir kamyonda patlama yaşandı. Bunun üzerine CHP Parti Meclisi Üyesi, Gazeteci-Yazar Eren Erdem bir tweet paylaşarak, "Öteden beridir doğru bulmadığım havai fişek kullanımı konusunda tüm belediyelerin ortak bir hassasiyet göstermesini, kamu kurumlarının hangi gerekçe olursa olsun hiçbir etkinlikte bunu kullanmamasını ve yaşanan patlamalardaki ihmali TBMM’nin araştırmasını öneriyorum." dedi.

Eren Erdem’in bu paylaşımına yanıt veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Edirne Belediyesi olarak doğaya saygılı ve korumacı olduk. Bugünden sonra artık hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağız. Tüm belediyelerimize çağrı yapıyorum; hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmayalım." ifadelerine yer verdi.