Gürkan'dan öğrencilere: 'İkametgahınızı Edirne'ye aldırarak vatandaşlık görevinizi yapın'

Gürkan'dan öğrencilere: 'İkametgahınızı Edirne'ye aldırarak vatandaşlık görevinizi yapın'
Edirne Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 16 madde görüşülerek karara bağlandı.Belediye Meclis Üyeleri,...

Edirne Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 16 madde görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkanı Gürkan'a ikametgah adreslerini Edirne'ye taşıyan vatandaşlara uygulanacak olan ulaşım desteğiyle ilgili soru sordu. Soruları yanıtlayan Gürkan, ikametlerini Edirne'ye taşıyan öğrencilerin kentkartlarına 6 ay boyunca 25 TL aktarılacağını belirterek, "Edirne'de şöyle bir sıkıntımız var; resmi nüfusumuz 167 bin 500. Bütçemizi, gelirimizi, giderlerimizi, projelerimizi buna göre planlıyoruz ama gerçek nüfusumuz 200 binin üzerinde. İller Bankasından 167 bin 500 kişilik pay alıyoruz ama harcamayı 200 bin kişilik yapıyoruz. Bu da bizi sıkıntıya sokuyor. Bundaki en büyük neden öğrenciler ve çevre ilçeler ile köylerden gelen vatandaşların ikametgahlarını Edirne'ye aldırmamaları. İller Bankasından payımızı 31 Aralık'taki nüfusa göre alıyoruz. Bu rakam kişi başı 50 TL. Bizde 40 bine yakın ikameti Edirne'de olmayan ama burada yaşayan öğrencilerimiz, arkadaşlarımız, hemşehrilerimiz var. Aylık 2 milyon, yıllık 24 milyon TL yapıyor." diye konuştu.

Öğrencilere ikametgahlarını Edirne'ye taşımaları konusunda çağrıda bulunan Gürkan, "Yılın büyük bir kısmını Edirne'de geçiren vatandaşlarımız lütfen birinci ikametgahını Edirne'ye yaptırsın. Öğrenci arkadaşlarımız birçok konuda destek istiyorlar ama bizim bu destekleri yapabilmemiz için onların da vatandaşlık görevini, birinci ikametgahını Edirne'ye taşıyarak yapmalarını istiyoruz. Eğer Edirne'yi seviyorsak, size ulaşan hizmetlerin daha düşük maliyetlerle ulaşmasını istiyorsak, lütfen siz de vatandaşlık ve kentlilik görevinizi yaparak birinci ikametgahınızı Edirne'ye aldırın." dedi.