Hafta sonu kısıtlaması geri geliyor

Hafta sonu kısıtlaması geri geliyor
Sağlık Bakanlığı, koronavirüs yoğunluk haritasını güncelledi. Haritadaki kırmızı il sayısı 17'den 58'e çıktı. Üç büyükşehir de çok yüksek riskli iller arasında girerken, kırmızı kategorideki illerde sadece pazar...

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs yoğunluk haritasını güncelledi. Haritadaki kırmızı il sayısı 17'den 58'e çıktı. Üç büyükşehir de çok yüksek riskli iller arasında girerken, kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, cumartesi günlerinde de uygulanacak.

İlk olarak bir ay önce yayınlanan koronavirüs risk haritası, bugün ilk defa güncellendi. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan güncel haritada, kırmızı kategoride yer alan il sayısının 17'den 58'e çıkması dikkat çekti. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok şehir çok yüksek riskli iller arasında yer aldı. Edirne'nin de aralarında bulunduğu 58 ilde cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ramazan ayında ise tüm Türkiye'de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacak.

KAFE - RESTORANLAR AÇILIYOR

Lokanta, restoran ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm şehirlerde yüzde 50 kapasiteyle, belirlenen kurallara göre çalışabilecek. Sadece Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracak. Ayrıca ülke genelinde sahur ve toplu iftar düzenlenmeyecek.