Halk Ekmek büfeleri yerleştiriliyor

Halk Ekmek büfeleri yerleştiriliyor
Edirne Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşın ekmeğe daha uygun fiyattan ulaşabilmesi amacıyla başlatılan Halk Ekmek uygulaması kapsamında, daha önceden belirlenen noktalara satış büfeleri yerleştirilmeye başlandı.Geçen...

Edirne Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşın ekmeğe daha uygun fiyattan ulaşabilmesi amacıyla başlatılan Halk Ekmek uygulaması kapsamında, daha önceden belirlenen noktalara satış büfeleri yerleştirilmeye başlandı.

Geçen aylarda müjdesi verilen Halk Ekmek uygulaması kapsamında, Edirne'deki fırıncıların Edirne Belediyesi adına ürettiği ekmeklerin, ekonomik fiyatla vatandaşa ulaştırılması hedefleniyor. Bu kapsamda daha önceden belirlenen yerlere Halk Ekmek büfeleri yerleştiriliyor.

Uzun zamandır hayalini kurdukları projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Ekonomik sıkıntılar ve son olarak yaşanan Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle buğday fiyatları ve buna bağlı olarak ekmek fiyatları sürekli artmakta. Bugün itibarıyla Edirne Belediyesi Halk Ekmek Büfeleri şehrimizin 7 noktasında monte edilmeye başlandı. Çok yakın zamanda öncelikle bu noktalarda, daha sonra birçok noktada faaliyete geçecek." diye konuştu.

Halk Ekmek büfeleri Kıyık, Küçükpazar, Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Yeniimaret Mahallesi, Karaağaç Mahallesi, Çavuşbey Mahallesi ve Fırınlarsırtı Toki'de hizmet verecek.

Edirne Belediyesinin halk ekmek uygulamasıyla mahalle halkına çok güzel bir hizmet sağladığını belirten Yeniimaret Mahalle Muhtarı Eren Kaçarlar, "Tüm Yeniimaretliler adına Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a teşekkür ediyorum." dedi.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Nuri Bostancı da dar gelirli vatandaşların buradan fayda göreceği inancında olacağını belirterek Gürkan’a ve belediyeye teşekkür etti.

Çavuşbey Mahalle Muhtarı Müslüm Alırat, "Pandemi döneminde mahallemize yaptığı bu yatırımdan dolayı Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a çok teşekkür ediyorum. Bu dönemde çoğu insanımız ekmek alamıyor." dedi.