'Kırkpınar'a hazırız'

'Kırkpınar'a hazırız'
659. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bilim Kurulu şu şartlarda yapın derse, biz Kırkpınar'ı yapmaya hazırız." dedi.659. Kırkpınar Yağlı...

659. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bilim Kurulu şu şartlarda yapın derse, biz Kırkpınar'ı yapmaya hazırız." dedi.

659. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin bu yıl 29 Haziran ile 5 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılması planlanıyordu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle bu yılki Kırkpınar'ın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmişti. Ertelenen tarihin belirlenmesi için bir toplantı düzenlenecekti ama daha sonra karar Bilim Kurulu'na bırakıldı. Bu kapsamda, Türkiye Güreş Federasyonu 3 üniversiteden görüş aldı ve Bilim Kurulu'na iletti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bilim Kurulu'ndan çıkacak karara göre hareket edeceklerini söyledi.

659. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin akıbetiyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Gürkan, "Türkiye Güreş Federasyonu 3 üniversiteden görüş aldı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kuruluna iletti. Bilim Kurulu bugüne kadar herhangi bir karar vermedi. Dünyanın ve ülkemizin bulunduğu durum belli. Bilim Kurulu, şu şartlarda Kırkpınar'ı yapın dediğinde, biz Kırkpınar'ı yapmaya hazırız. Kırkpınar, Edirne'nin düğünüdür ama bakın Türkiye genelinde bütün düğünler yasaklandı. Biz pandeminin birinci dalgasının ikinci pikini yaşıyoruz. Hiç kimsenin sağlığını riske atma sorumluluğunu alamayız. Bilim Kurulu şu şartlarda yapın derse, biz Kırkpınar'ı yapmaya hazırız." dedi.