Kırkpınar'a seyirci izni

Kırkpınar'a seyirci izni
9-10-11 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenecek 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne seyirci izni çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, detayları açıkladı.Koronavirüs pandemisi sebebiyle geçen...

9-10-11 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenecek 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne seyirci izni çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, detayları açıkladı.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle geçen yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali düzenlenememişti. Bu yıl da festival ve eğlence kısmı düzenlenmeyecek, sadece güreşler yapılacak. 6 hafta kadar önce Kırkpınar'ın seyircisiz olarak yapılacağı açıklanmıştı ancak 1 Temmuz itibarıyla kademeli normalleşmeye geçilmesiyle birlikte seyirci durumu yeniden değerlendirildi.

Güreş Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler neticesinde, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin üçte bir kapasitede seyircili olarak yapılması kararlaştırıldı.

Kırkpınar’a 1/3 kapasiteli seyirci alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Gürkan, “Kapasitemizin üçte biri oranında seyirci alınmasına izin verildi. Tarihi Kırkpınar Er Meydanı’nın 13 bin koltuk kapasitesi var. Bunun üçte biri, 4 bin 300 civarında seyirci alacağız.” diye konuştu.

Gürkan, biletlerin kısıtlı olarak elektronik ortamda satışa çıkacağını söyledi.