Pazar yerinde koronavirüs önlemleri

Pazar yerinde koronavirüs önlemleri
Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için cumartesi pazarında çeşitli önlemler alındı. Pazar yerine girişler tek bir kapıdan gerçekleştirilirken pazara gelenlerin ateşi ölçüldü,...

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için cumartesi pazarında çeşitli önlemler alındı. Pazar yerine girişler tek bir kapıdan gerçekleştirilirken pazara gelenlerin ateşi ölçüldü, vatandaşlara maske, eldiven ve dezenfektan dağıtıldı.

Kentte her cumartesi günü kurulan cumartesi pazarında, vatandaşlara ve pazarcı esnafına sosyal mesafe kuralı hatırlatıldı. Önlem amacıyla pazar yerine girişler tek bir kapıdan gerçekleştirildi. Pazara gelen vatandaşların ateşleri ölçüldü ve pazarcı esnafının iki katı kadar vatandaşın içeri girilmesine izin verildi.

Pazarcı esnafının tezgahlarını üçer metre aralıklarla açmalarını sağladıklarını belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Biz Edirneliler için çok çalışıyoruz. Sokaklarda bu hastalık ile mücadele ediyoruz, bulaşmasını engellemeye çalıyoruz. Edirne Belediyesi olarak Edirnelilerden istediğimiz tek bir şey var, lütfen evlerinde kalsınlar. 65 yaş üstü ve evden çıkamayacak olanlar 112’yi telefonla arayacaklar. Vefa Destek Sistemi’nin içinde Edirne Belediyesi de var. Bunun dışındaki her konu için 153 nolu numarayı arayabilirler. Elimizden gelen ne varsa yapıyoruz.” dedi.

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Zogo, pazar yerleri ile ilgili alınan ilave tedbirler konusunda sabah 8.30’da tüm zabıta personeli ile birlikte pazar yerinde göreve başladıklarını belirterek,“Pazar yeri saat 17.00’de kapanacak. Ayrıca 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın pazar yerine girmelerine de izin vermiyoruz.” dedi.