Restoran yatırımcıları Edirne'yi keşfe geliyor

Restoran yatırımcıları Edirne'yi keşfe geliyor
Turizm Restaurant Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), Edirne’nin tarihi, kültürü ve gastronomisini keşfetmek üzere Edirne’ye geliyor. 10 yılda 10 milyon turist hedefiyle yola çıkan Edirne Belediye...

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), Edirne’nin tarihi, kültürü ve gastronomisini keşfetmek üzere Edirne’ye geliyor. 10 yılda 10 milyon turist hedefiyle yola çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’yi Keşfet” projesi kapsamında bu kez de TURYİD Yönetim Kurulu Üyelerini ağırlayacak. Yeme, içme ve eğlence endüstrilerinde yenilikçi çözümler üreterek öncülük eden TURYİD Yönetim Kurulu Üyeleri, 2 gün boyunca kentin tarihini, kültürünü, müziğini ve lezzetlerini yakından tanıyacak.

Edirne'nin turizm değerlerini, kültürünü, doğasını, sosyal yaşamını ve gastronomisini tanıtacaklarını belirten Belediye Başkanı Gürkan, "Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış marka işletmeler olan mekanların yatırımcı ve işletmecisi TURYİD üyeleri; 187'nin üzerinde marka, yurt içinde 1000'i aşkın, yurt dışında 250'yi aşkın işletmeye sahip ve yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Üyeleri, yıllık 3 milyar doları aşkın cirosyla Türkiye'deki yiyecek ve içecek sektörünün yüzde 18'ini temsil ediyor." diye konuştu.

Gürkan, 9-10 Ocak 2020 tarihlerinde TURYİD üyelerini ağırlayarak Edirne'yi ve Edirne'de var olan turizm potansiyelini anlatacaklarını ve yatırım yapmaları için çağrıda bulunacaklarını belirtti.