Saadet Partisi Edirne İl Başkan Yardımcısı İris'ten 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü Mesajı

Saadet Partisi Edirne İl Başkan Yardımcısı İris'ten 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü Mesajı
Saadet Partisi Edirne İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif İriş mesajında, Balkan Savaşı şehitlerini rahmet, minnet ve şükranla andıklarını ifade etti.Edirne'nin Balkan Savaşı'nda Mehmet Şükrü Paşa’nın kumandasında 155...

Saadet Partisi Edirne İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif İriş mesajında, Balkan Savaşı şehitlerini rahmet, minnet ve şükranla andıklarını ifade etti.

Edirne'nin Balkan Savaşı'nda Mehmet Şükrü Paşa’nın kumandasında 155 gün hiçbir destek alınmadan kahramanca savunulmasına karşın, 26 Mart 1913 tarihinde işgale uğradığını hatırlatan İriş, kent tarihinin en acı günlerinin yaşandığını belirtti.

Vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerin Türk milletinin gönlünde daima yeri olduğunu ifade eden İriş'in mesajı şu şekilde:

"Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Hiç kuşkusuz ki bugün içinde yaşadığımız bu şehirde attığımız her adımı, aldığımız her nefesi aziz şehitlerimize, ecdadımıza borçluyuz. Milletimizin bir daha aynı acıları yaşamamasını diliyorum. Şehrimizin ve ülkemizin daha müreffeh bir hayata kavuşması için şer güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle bu topraklar uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi 26 Mart Balkan Şehitleri Anma günü vesilesiyle rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."