Sağanak yağış geliyor

Sağanak yağış geliyor
Meteorolojinin son tahminlerine göre Edirne'de ve Marmara'nın batısında kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi uyarı yaptı.Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine...

Meteorolojinin son tahminlerine göre Edirne'de ve Marmara'nın batısında kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi uyarı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre hafta başından hafta ortasında kadar Edirne'de sağanak yağış etkili olacak. Pazartesi günü sabah saatlerinde başlaması beklenen sağanak yağış, öğlen saatlerinden sonra etkisini artırarak devam edecek. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 7 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Pazartesi günü kuvvetli sağanak yağış beklenirken hava sıcaklığı en düşük 11, en yüksek 15 derece olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, salı ve çarşamba günleri de yağış bekliyor. Sıcaklıklar bu seviyelerde devam edecek.

Marmara'nın batısında beklenen kuvvetli sağanak yağışlarla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi uyarı yaptı. Meydana gelebilecek sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Uyarıda şunlara yer verildi: "Pazartesi öğle saatlerinden itibaren Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale illeri ile Edremit Körfezi çevresinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."