Selimiye Camii'de Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Selimiye Camii'de Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor
Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii 1575 yılında inşa edildi. Yaklaşık 500 yıllık bir mazisi bulunan camide şu sıralar restorasyon çalışmaları sürdürülüyor. Oldukça titiz ve hassas çalışmaların sürdüğü caminin...

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii 1575 yılında inşa edildi. Yaklaşık 500 yıllık bir mazisi bulunan camide şu sıralar restorasyon çalışmaları sürdürülüyor. Oldukça titiz ve hassas çalışmaların sürdüğü caminin restorasyonun önümüzdeki süreçte tamamlanması bekleniyor.

Vali Kürşat Kırbıyık İncelemelerde Bulundu

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Cuma namazı öncesinde Selimiye Camii'ne giderek incelemelerde bulundu. Vakıflar Bölge Müdürü Ali Mehmetçik Oğuz'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kürşat Kırbıyık, 33 metre yükseklikteki kubbeye çıkarak camideki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmalar Titizlikle Sürüyor

Yaklaşık 500 yıllık geçmişiyle ve ihtişamlı görünümüyle Türkiye'nin nadide camileri arasında yer alan Selimiye'de çalışmalar büyük bir titizlikle sürüyor. Alanında uzman kişilerin yer aldığı restorasyon çalışmalarında kubbeden minareye, kapıdan kalem işçiliğine kadar pek çok alanda çalışmalar yürütülüyor.

Görsel Kaynak: