Selimiye Camisi'nden 2022 Yılı Yoğun Geçti

Selimiye Camisi'nden 2022 Yılı Yoğun Geçti
Mimar Sinan'ın "ustalık eseri" Selimiye Camisi'nde restorasyonun sürmesine rağmen 2022'de de ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2021'in Kasım ayında başlatılan kapsamlı restorasyon çalışmaları...

Mimar Sinan'ın "ustalık eseri" Selimiye Camisi'nde restorasyonun sürmesine rağmen 2022'de de ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2021'in Kasım ayında başlatılan kapsamlı restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Modern bir görünüme kavuşan Selimiye Meydanı'ndan sonra caminin kubbesi, minareleri, avlu ve iç kısmında restorasyon çalışmaları sürüyor.

Restorasyona rağmen kapılarını kapatmayan camiyi 2022 yılında da birçok turist ziyaret etti.

Edirne Müftü Vekili Alettin Bozkurt tarafından yapılan açıklamada, Osmanlı İmparatorluğuna 92 sene başkentlik yapan Edirne'de Selimiye Camisi'nin ayrı bir yeri olduğunu dile getirdi.

Caminin kapsamlı bir restorasyon sürecinde olduğunu ifade eden Bozkurt, "Büyük bir ekiple gece gündüz demeden restorasyon çalışmaları devam etmektedir. Restorasyona rağmen ziyaretçi sayısı azalmadı. Caminin iç kısmında namaz için ayrılmış bölümde ziyaretçiler namaz kılabiliyor, diğer kısımlarında çalışmalar devam ediyor. Selimiye Camisi restorasyon bitene kadar ziyaretçi almaya devam edecek. Kardeşlerimiz rahat bir şekilde gelsinler bu güzel mimari eseri görüp ibadet etsinler." ifadelerine yer verdi.