Serhat Kenti Edirne'de İftar En Son Yapıldı

Serhat Kenti Edirne'de İftar En Son Yapıldı
Ramazan ayını ilk iftarı Iğdır'da 18.25'te yapılırken son iftar 70 dakika sonra Edirne'de saat 19.35'te yapıldı. Edirne ile beraber Çanakkale'de yaşayanlar da aynı saatte oruçlarını açtı.Bazıları oruçlarını evlerinde açarken...

Ramazan ayını ilk iftarı Iğdır'da 18.25'te yapılırken son iftar 70 dakika sonra Edirne'de saat 19.35'te yapıldı. Edirne ile beraber Çanakkale'de yaşayanlar da aynı saatte oruçlarını açtı.

Bazıları oruçlarını evlerinde açarken bazıları ise ramazan ayının ilk iftarında Edirne'nin coğrafi işaretli lezzeti tava ciğerini tercih etti.

İftar saatine yakın lokantalara gelenler ve çalışanlar, ezanın okunmasından sonra dualarla oruçlarını açtı.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, ramazan ayına ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Son iftarın Edirne'de yapıldığını söyleyen Dinar, "Öncelikle depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Edirne orucu en son açan kentimiz ama burada zaman huzurlu şekilde geçiyor. Başta Selimiye Camisi olmak üzere Eski Cami ve Üç Şerefeli Cami gibi pek çok güzel eserimiz var. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan iftar sofrasına oturuyoruz. Ramazanın ülkemize sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum." dedi.