Sokak hayvanlarını nöbetleşe besliyorlar

Sokak hayvanlarını nöbetleşe besliyorlar
Koronavirüs önlemleri kapsamında halkın büyük çoğunluğunun gerekmedikçe evden çıkmaması ve işletmelerin kapalı olmasından dolayı sokak hayvanlarına yemek tedarikinin büyük oranda azalması sebebiyle Edirne'de belediye, dernek...

Koronavirüs önlemleri kapsamında halkın büyük çoğunluğunun gerekmedikçe evden çıkmaması ve işletmelerin kapalı olmasından dolayı sokak hayvanlarına yemek tedarikinin büyük oranda azalması sebebiyle Edirne'de belediye, dernek ve hayvanseverler sokak hayvanlarını nöbetleşe beslemeye başladı. Sokak hayvanları, şehrin farklı noktalarında farklı kurumlar ve hayvanseverler tarafından besleniyor.

Sokak hayvanları için yemek artığı temin edilen fabrika ve işletmelerin büyük kısmının koronavirüs sebebiyle faaliyetlerine ara vermesiyle Edirne Belediyesi kuru ve yaş mama desteğini artırdı. Bununla birlikte dernek ve hayvanseverler de sokak hayvanlarının beslenmesine yardım ediyor. Kentin farklı noktalarında gün gün hazırlanan program çerçevesinde sokaktaki hayvanlar belediye, dernek ve hayvanseverler tarafından besleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu; işyerleri ve fabrikaların işlerini durdurması sebebiyle yemekhanelerin azaldığını, bununla birlikte kuru ve yaş mama desteğinin artırıldığını söyledi. Şu an en büyük yemek tedarikçisinin Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi olduğunu belirten Tanrıkulu, "Kalan yemekleri oradan alarak buradaki canlara takviye yapıyoruz ve hayvanseverlerimiz tedirgin olmasın diye sosyal medyadan yayınlıyoruz." dedi.

Besleme alanları Balkan Yerleşkesi, Gölet, Ayşekadın, Saraçlar-Kaleiçi, Eski Çöplük, Nato-Söğütlük-Karaağaç olmak üzere bölündü ve sokak hayvanları Edirne Belediyesi, 22 Dosteli Derneği, Bana Mama Ver, Kedi Babası (Kerem), Şenaycats (Şenay Tarun), Orijinal Kedicikler (Büşra Ule) ve Hasan Türkmen tarafından dönüşümlü olarak besleniyor.