Sokaklar koronaya karşı ilaçlanıyor

Sokaklar koronaya karşı ilaçlanıyor
Tüm dünyada hızla yayılan ve ülkemizde de tespit eden koronavirüs alarmının ardından Edirne Belediyesi çeşitli tedbirler almaya devam ediyor. Ekipler en son, cadde ve sokaklara dezenfekte ilacı attı.Koronavirüs ülkemizde görülmeden...

Tüm dünyada hızla yayılan ve ülkemizde de tespit eden koronavirüs alarmının ardından Edirne Belediyesi çeşitli tedbirler almaya devam ediyor. Ekipler en son, cadde ve sokaklara dezenfekte ilacı attı.

Koronavirüs ülkemizde görülmeden önce 10 Mart'ta taksiler, taksi durakları, minibüslerle başlayan dezenfekte çalışmaları kapsamında ibadethaneler, okullar, otogar, mültecilerin bulunduğu Karaağaç Mahallesi, pazarlar gibi halkın en çok kullandığı, toplu yaşam alanları dezenfekte edilmişti. Koronavirüs tehlikesi karşında tüm tedbirleri önceden alan Edirne Belediyesinde dezenfektede kullanılacak malzeme sıkıntısı yaşanmazken, belediye ihtiyaç halinde diğer kurumlara da bu konuda destek vermeye devam ediyor; sosyal medya ve basın yoluyla da vatandaşlara sık sık ‘Evde Kal’ çağrısında bulunuyor.

Kentin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi’ndeki banklar ile tüm parklarda bulunan banklar ekipler tarafından kaldırıldı. Ayrıca kent merkezinde bulunan Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri de geçici bir süre kullanıma kapatıldı. Öte yandan Edirne Belediye tüm cadde ve sokaklara dezenfekte ilacı atıyor.