Tartı denetimi

Tartı denetimi
Edirne Belediyesi, meyve ve sebze satışı yapılan pazarlarda kullanılan terazilerin kontrol ve denetimlerini gerçekleştirdi. Vatandaşlardan 'Çin malı' diye tabir edilen terazi kullanan esnaftan alışveriş yapmamaları, bu teraziyle...

Edirne Belediyesi, meyve ve sebze satışı yapılan pazarlarda kullanılan terazilerin kontrol ve denetimlerini gerçekleştirdi. Vatandaşlardan 'Çin malı' diye tabir edilen terazi kullanan esnaftan alışveriş yapmamaları, bu teraziyle satış yapanların şikayet edilmesi istendi.

Vatandaşın güvenle alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla Edirne Belediyesi Ölçüler ve Ayar Memurluğu tarafından sebze ve meyve satışı yapılan pazar yerlerinde kullanılan terazilerin kontrol ve denetimleri yapıldı. Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

"Ölçüler ve Ayar Memurluğu; vatandaşlarımızdan damgalanmamış teraziler ile uluslararası birim sistemine göre imal edilmemiş, 'Çin malı' diye tabir edilen terazilerden alışveriş yapmamalarını istemektedir. Damgalanmamış terazi kullananlar hakkında 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15'inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre beş yüz Türk lirasından on bin Türk lirasına kadar, uluslararası birim sistemine göre imal edilmemiş (Çin malı) teraziler ile ticaret yapanlar hakkında yine aynı Kanun maddesinin (i) bendine göre on bin Türk lirasından elli bin Türk lirasına kadar idari para cezası verileceği duyurulmuştur."