TED Edirne Koleji Tarafından Kız Öğrencilere Burs İmkanı

TED Edirne Koleji Tarafından Kız Öğrencilere Burs İmkanı
TED Edirne Koleji tarafından yapılan açıklama kapsamında konserin tüm gelirleri kız öğrencilere burs olarak verilecek. Türk halk müziği yorumcusu Ender Balkır konserinde çeşitli yörelerden türkü, uzun hava ve ağıtlar seslendirildi....

TED Edirne Koleji tarafından yapılan açıklama kapsamında konserin tüm gelirleri kız öğrencilere burs olarak verilecek. Türk halk müziği yorumcusu Ender Balkır konserinde çeşitli yörelerden türkü, uzun hava ve ağıtlar seslendirildi. Öğretmen kökenli olan Balkır, eğitim kurumunda düzenlenen organizasyonun çok anlamlı olduğuna değindi.

Neşet Ertaş'ın Analar insandır biz insanoğlu sözünü hatırlatan Ender Balkır, kadınların toplumun ne kadar ilerisinde olursa, toplumun da o denli ilerleyeceğini vurguladı.

TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba’da maddi imkansızlığı sebebiyle kız çocuklarının eğitimine devam edememesinden dolayı onlara maddi destek sağlanacağı belirlendi. Konsere katılan kişilere teşekkür eden Nesim İba, Ender Balkır’a kentin simgelerinden olan yaylı ve üstü kapalı at arabası minyatürünü hediye etti. Konsere Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık’ın da aralarında olduğu çok sayıda müziksever katıldı.