Tek gişe, metrelerce kuyruk

Tek gişe, metrelerce kuyruk
Edirne'de öğrenciler, indirimli şehir içi ulaşımdan yararlanmak için kentkart başvurusu yapıyor. Aynı zamanda öğrencilerin yıllık güncelleme işlemi de yaptırması gerekiyor. İşlemlerin tek noktadan yürütülmesi sebebiyle...

Edirne'de öğrenciler, indirimli şehir içi ulaşımdan yararlanmak için kentkart başvurusu yapıyor. Aynı zamanda öğrencilerin yıllık güncelleme işlemi de yaptırması gerekiyor. İşlemlerin tek noktadan yürütülmesi sebebiyle uzun kuyruklar oluşuyor.

Üniversite için Edirne'yi tercih eden öğrencilerin kentkart başvuruları ile mevcut öğrencilerin kart güncelleme işlemleri devam ediyor. İndirimli ulaşımdan yararlanmaya devam etmek isteyen öğrencilerin her yıl kart güncelleme (vize) işlemi yaptırması gerekiyor. Bazı şehirlerde bu vize işlemi ücretsiz olurken Edirne'de ise 10 TL ücret talep ediliyor.

Kentkart ulaşım kartı başvuru işlemleri tek bir noktadan yürütülüyor. Bu yıl üniversite eğitimi için ilk defa Edirne'ye gelen binlerce öğrenci, tek bir gişeden işlem yapmak zorunda. Durum böyle olunca, metrelerce kuyruklar oluşması işten değil. Yurtların da yalnızca bir gün önceden öğrenci kabul etmeye başlamasıyla birlikte, ETUS (Edirne Toplu Ulaşım Sistemi) halka ilişkiler bürosundaki kalabalık daha da yoğun oluyor. Sıcak havada üç saatten fazla bekleyen öğrenciler dahi oluyor. İşlemlerin tek bir noktada gerçekleştirilmesini eleştiren öğrenciler, kalabalığın azaltılması gereken bu pandemi günlerinde kalabalığı artırıcı uygulamalardan vazgeçilmesini istiyor.

Aynı şekilde, yıllık güncelleme (vize) işlemi yaptırması gereken öğrenciler de uzun süre sırada beklemek zorunda kalıyor. Bazı şehirlerde bakiye dolum noktalarında 'otomatik vize' kolaylığı sağlanırken, Edirne'de öğrencilerin istenen belgelerle birlikte ETUS halkla ilişkiler bürosunu ziyaret etmesi ve sıra beklemesi gerekiyor. Öğrenciler işlemlerin birden fazla noktada yapılması gerektiğini söylüyor.