Telefon dolandırıcıları iş başında! Edirne'de dolandırılanlar var... Dikkatli olun!

Telefon dolandırıcıları iş başında! Edirne'de dolandırılanlar var... Dikkatli olun!
Vatandaşları telefonla arayarak kredi kartı aidatlarını iade edeceklerini belirten dolandırıcılara karşı dikkatli olun. Edirne'de bu yöntemle hesabından para çekilen iki kişi polise başvurdu.Dolandırıcılar, vatandaşları telefonla...

Vatandaşları telefonla arayarak kredi kartı aidatlarını iade edeceklerini belirten dolandırıcılara karşı dikkatli olun. Edirne'de bu yöntemle hesabından para çekilen iki kişi polise başvurdu.

Dolandırıcılar, vatandaşları telefonla arayarak kendilerini bankanın müşteri temsilcisi olarak tanıtıyor ve kredi kartı aidatlarını iade edeceklerini söylüyorlar. Bunun için gönderilen SMS şifresini öğrenmek isteyen dolandırıcılara SMS şifresini verirseniz hesabınızdan para çekiliyor. Edirne'de bu dolandırıcılık yöntemiyle hesabından para çekilen iki kişi polise başvurdu.

Türkiye'deki bir bankanın telefon numarasına çok benzer bir numara ile dolandırıcılık yapan dolandırıcılara karşı dikkatli olun. Dolandırıcılar +608502220444 numarasını kullanıyor. Numaranın başındaki "+60" ülke koduna dikkat edin. Farklı telefon numaralarıyla da aynı dolandırıcılık yöntemi uygulanıyor olabilir. Bankalar size şifrenizi veya SMS şifresini sormaz.

SOSYAL MEDYADA DA DİKKAT EDİN

Ayrıca sosyal medya ve internet üzerinde "kredi kartı aidatınızı geri alın" başlığıyla yayınlanan reklamlara tıklamayın. E-devlet veya banka sitesine benzetilmiş sahte sayfalar oluşturuluyor. Telefon faturasına ücret yansıyabiliyor veya kredi kartı bilgileri istenilerek tüm bilgiler ele geçirilebiliyor.