Toplu taşıma zammı kabul edildi

Toplu taşıma zammı kabul edildi
Edirne Belediye Meclisi'nden toplu taşımaya zam kararı çıktı. Maliyetlerin artması sebebiyle fiyatlarda iyileştirme talebinin görüşüldüğü toplantıda, oybirliğiyle zam kararı çıktı.Edirne'de şehir içi toplu taşıma ücret...

Edirne Belediye Meclisi'nden toplu taşımaya zam kararı çıktı. Maliyetlerin artması sebebiyle fiyatlarda iyileştirme talebinin görüşüldüğü toplantıda, oybirliğiyle zam kararı çıktı.

Edirne'de şehir içi toplu taşıma ücret tarifesine zam yapıldı. Geçen ayın meclis toplantısında Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın fiyatlarda iyileştirme talebi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmişti. Edirne Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı'nda ise komisyonun kararıyla birlikte toplu taşımada yeni ücretler belli oldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) dikkate alındığında biniş ücretlerinin öğrenci için 3.05 TL, sivil için 4.26 TL olması gerektiğini söyledi. Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edilen maddeye göre yeni ücretler belirlendi. Daha önce 2,15 TL olan öğrenci binişi 2,50 TL olacak. Önceden 3,00 TL olan sivil biniş ise 3,50 TL olacak.