Trafik ışıklarında yeni uyarı

Trafik ışıklarında yeni uyarı
Edirne Belediyesi, Covid-19 salgınının ilk günlerinde kentteki trafik ışıklarına koyduğu ‘Evde Kal’ ve ‘Eve Git’ uyarı etiketlerini, yeni normalleşme süreci çerçevesinde ‘Maske Tak’ uyarı etiketleriyle değiştirdi....

Edirne Belediyesi, Covid-19 salgınının ilk günlerinde kentteki trafik ışıklarına koyduğu ‘Evde Kal’ ve ‘Eve Git’ uyarı etiketlerini, yeni normalleşme süreci çerçevesinde ‘Maske Tak’ uyarı etiketleriyle değiştirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin de maske takma zorunluluğu olan iller arasına katılabileceğini söyledi.

Yeni normalleşme sürecine girildiğinin ancak salgın ile mücadelenin son bulmadığını belirten Belediye Başkanı Gürkan, “Türkiye’de hiçbir vaka çıkmayana kadar, ama o noktada bile korunma mücadelemiz devam edecek. 65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altı sokağa çıkma yasağı devam ederken Edirne’deki trafik ışıklarına kırmızıya ‘Evde Kal’ ve yeşile ‘Eve Git’ yazmıştık. Cumhurbaşkanlığının aldığı karar gereği artık sokağa çıkma yasakları yok ama yavaş yavaş bütün illere maske zorunluluğu getiriliyor. Biz bu anlamda bir öncü olalım istedik. Trafik ışıklarındaki ‘Evde kal’ ve ‘Eve git’ yazılarını çıkartarak, ‘Maske tak’ uyarılarını yapıştırıyoruz. Her ortamda mutlaka ve mutlaka maskemizi takalım. Sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyalım. Hepimizin sağlığı ve hepimizin güvenliği için maskesiz dışarıya, sokağa çıkmayalım.” dedi.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GELEBİLİR

Edirne’de şu anda trafiğe kapalı alanlarda maske takma zorunluğunun olduğunu ancak bu konuyu Edirne Valisi Ekrem Canalp ile değerlendirdiklerini belirten Gürkan, “Zannediyorum Edirne de maske takma zorunluluğu olan iller arasına katılacaktır. Şu anda Saraçlar Caddesi, Tahmis, Çilingirler, Balıkpazarı, Zindanaltı gibi trafiğe kapalı alanlar; Pazar yerleri, AVM’ler maske zorunluluğuna tabi. Maskesiz buralara girmek yasak, cezai işleme tabi." dedi.