Trakya Üniversitesi 10 Bin 804 Mezun Verdi

Trakya Üniversitesi 10 Bin 804 Mezun Verdi
Trakya Üniversitesi'nin 2022-2023 eğitim öğretim yılında 10 bin 804 kişi mezun verdiği ifade edildi.

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, 14 fakülte, 4 yüksekokul ve 9 meslek yüksekokulunda, 474 programda 10 bin 804 öğrenci için mezuniyet törenleri gerçekleştirildi.

Öğrenciler 27 birimde gerçekleştirilen 32 farklı törende mezuniyet sevinci yaşadığı ve kep atma seremonisi yapıldığını belirtti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilerin pandemi ve depremin olumsuz etkilerine rağmen büyük bir gayret ve özveriyle eğitimlerine devam ettiğini belirtti.

Trakya Üniversitesi olarak öğrencilerin ve ailelerin mezuniyet sevincini yaşamaları için ayrı ayrı törenler düzenlediklerini aktaran Tabakoğlu, "Öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu okullarımız için iki ayrı program gerçekleştiriyoruz. Çünkü öğrencilerimiz ve aileleri bizler için çok özel ve kıymetli. Aileler, evlatlarını bize emanet ediyor, bizler de onları en iyi şekilde yetiştirerek ailelerine veriyoruz. Bu durum aynı zamanda, şehir ekonomisine dinamizm getirerek, olumlu katkı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Tabakoğlu,Her mezun öğrencinin yetişmiş insan gücü olarak Türkiye Yüzyılı’na önemli katkı sunacağını belirtti.