Trakya Üniversitesinde öğrenciden habersiz yemeğe zam!

Trakya Üniversitesinde öğrenciden habersiz yemeğe zam!
Trakya Üniversitesinde öğrencilerin ikinci yemek hakkı 3 TL'den 9 TL'ye çıktı. Yönetim tarafından öğrencilere zamlı fiyatlar hakkında bilgi verilmedi.Alınan bilgiye göre, Trakya Üniversitesinin yemek kartları için Ziraat Bankası...

Trakya Üniversitesinde öğrencilerin ikinci yemek hakkı 3 TL'den 9 TL'ye çıktı. Yönetim tarafından öğrencilere zamlı fiyatlar hakkında bilgi verilmedi.

Alınan bilgiye göre, Trakya Üniversitesinin yemek kartları için Ziraat Bankası ile olan protokolünün sona ermesinin ardından, üniversite ile Halk Bankası arasında yeni bir protokol imzalandı. Halk Bankası ile yapılan protokol gereği tüm öğrencilerin yemekhane kartları değişiyor. Yeni kartların dağıtımı henüz tamamlanmamış iken habersiz bir şekilde eski kartların kullanımı durduruldu ve yeni sistem aktif edildi. Yeni kartlar beraberinde bir zammı da getirdi. Uzun süredir aynı öğünde ilk ve ikinci yemek 3 TL, üçüncü yemek 9 TL olarak ücretlendirilirken; ikinci yemek için de artık 9 TL alınmaya başlandı. Öğrencilere haber verilmeden ve bir duyuru yapılmadan eski kartların kullanımının durdurulup yeni sistemin aktif edilmesi sebebiyle birçok öğrenci mağduriyet yaşadı. İkinci yemek için eskiden 3 TL alınırken habersiz bir şekilde bu ücretin üç katına çıkartılması sebebiyle, durumdan habersiz öğrenciler mağdur oldu.

Konuyla ilgili Edirne Jet Haber'e ulaşarak açıklama yapan bir öğrenci, "Yeni yemekhane kartlarının dağıtımı henüz tamamlanmamışken, hiçbir şekilde haber verilmeden Ziraat Bankası kartlarımızın kullanımı iptal edildi. Yemek alabilmek için yeni Halk Bankası kartlarımızı kullanmamız gerekiyor. Önceden haber verilmediği için yeni yemekhane kartım yanımda değildi. Bu sebeple arkadaşımın kartından ödeme yapmak istedim. Arkadaşım önce kendisi için, sonra benim için ödeme yaptı. İlk ödemede 3 TL, ikinci ödemede 9 TL çekildi. Eskiden aynı öğünde ilk iki yemek 3 TL iken artık ikinci yemek 9 TL olmuş. Bu zam hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Aynı durumu yaşayıp fazladan ödeme yapan öğrenciler gördüm. Zaten çoğu gün yemekler yarım porsiyon bile denemeyecek kadar az konuyor, karnımız doymayınca ikinciye yemek alıyorduk. Artık alamayacağız sanırım." ifadelerine yer verdi.