Trakya'da Evcil Hayvanlar Kayıt Altına Alınıyor

Trakya'da Evcil Hayvanlar Kayıt Altına Alınıyor
Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi çalışmaları yapılıyor.  Hayvanlara mikroçip takma işlemi devam ediyor."Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt...

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi çalışmaları yapılıyor.  Hayvanlara mikroçip takma işlemi devam ediyor.

"Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik" kapsamında yürütülen çalışmaya Trakya'da hayvanseverler ilgi gösteriyor.

Evcil hayvanları ile Tarım ve Orman müdürlüklerine veya veterinerlere gelen kişiler, çip işleminden sonra hayvanlarını "Ev Hayvanı Kayıt Sistemi"ne dahil ettiriyor.

Hayvanlara ait bilgilerin bulunduğu kimlik kartları sahiplerine teslim ediliyor. Evcil hayvanların 31 Aralık 2022 tarihine kadar kayıt altına aldırılması zorunluluğu bulunuyor.

Bu tarihe kadar hayvanlarına çip taktırmayanlara, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre idari para cezası verilecek.