TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri Bulgaristan'da Dereceye Girdi

TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri Bulgaristan'da Dereceye Girdi
Trakya Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan'ın Şumnu şehrindeki Shumen Konstantin Preslavsky Üniversitesinin Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Girişimcilik Eğitimi Bölümü'nde "Uluslararası Öğrenci Video...

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan'ın Şumnu şehrindeki Shumen Konstantin Preslavsky Üniversitesinin Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Girişimcilik Eğitimi Bölümü'nde "Uluslararası Öğrenci Video Art" Festivali gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün'ün de üyelerinden olduğu jüri tarafından öğrencilerin "Yenileme" temasıyla ürettikleri video art çalışmaları değerlendirmeye alındı.

Değerlendirme sonucunda sanatta yeterlik öğrencisi, araştırma görevlisi Meriç Batuhan Çil jüriden en yüksek puanı alırken, yüksek lisans öğrencisi Şahika Ezgi Çay da dördüncü oldu.

Prof. Tüzün, festival sonunda öğrencileri tebrik etti ve uluslararası festivallerin öğrenciler ile eğitimciler için besleyici, tazeleyici ve pozitif, olduğunu ifade ederek, "Özellikle ortak çalışma kültürü ve fikir üretme yöntemleri üzerine atölyelerin bulunduğu bu türdeki festivallerde ortaya çıkan işbirliği ile Türkiye ve Balkanlar arasındaki eğitim bağı her geçen gün daha da güçleniyor." dedi.