TÜ'de İlhan Koman Konulu Resim Yarışması Yapılacak

TÜ'de İlhan Koman Konulu Resim Yarışması Yapılacak
Trakya Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Edirneli heykeltıraş İlhan Koman’ı ölüm yıl dönümünde anmak ve doğduğu Edirne'de sanatçı ile özdeşleştirilecek etkinlikler hayata geçirmek amacıyla resim yarışması yapılacak.Açıklamada...

Trakya Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Edirneli heykeltıraş İlhan Koman’ı ölüm yıl dönümünde anmak ve doğduğu Edirne'de sanatçı ile özdeşleştirilecek etkinlikler hayata geçirmek amacıyla resim yarışması yapılacak.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, yarışmada, İlhan Koman'ın tarihi görsellerinden ve eserlerinden esinlenilerek meydana getirilecek resimlerin yarışacağını ifade etti.

Tüzün, yarışmanın Türk heykel sanatına damga vuran ve yaşamı süresince çok sayıda eser ortaya koyan İlhan Koman'ı anmak ve Edirne'de İlhan Koman'ı anma günü etkinlikleri başlatmak adına önemli bir adım olacağını belirtti.

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu da "Türk Da Vinci'si" olarak da bilinen usta sanatçı adına anma günü etkinlikleri yapmayı yıllardır hayal ettiklerini, yarışmayla yapılacak güzel başlangıcın ardından sanatçının her yıl farklı etkinliklerle anılacağına inandıklarını kaydetti.

Yarışma ile alakalı detaylı bilgi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin sitesinden alınabilecek.