"Turizmin kalbi Edirne'de atıyor"

"Turizmin kalbi Edirne'de atıyor"
Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen turistlerin Edirne'ye olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne turizmin kalbi olmaya devam ediyor. Edirne'miz ülkemizde yaşanan ekonomik krizden...

Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen turistlerin Edirne'ye olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne turizmin kalbi olmaya devam ediyor. Edirne'miz ülkemizde yaşanan ekonomik krizden etkilenmedi." dedi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Genel Sekreteri Nevzat Taşkın, Edirne Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemal Cingöz, çarşıların dernek başkanları ve alışveriş merkezlerinin müdürleri Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Edirne'nin özellikle hafta sonları Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistlerle dolup taştığını anlatan Belediye Başkanı Gürkan, "Turistler kentimizde alışveriş yaparak, konaklayarak, eğlence mekanlarında zaman geçirerek kentimizin ekonomisine büyük katı sağlamaktadır. Edirne; Bulgaristanlı ve Yunanistanlı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Turizmin kalbi Edirne'de atıyor." dedi.

2014 yılında göreve geldiğinde '10 yılda 10 milyon turist' hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Gürkan, "2014 yılında 2 milyon olan iç ve dış turist sayımız 2018 yılı sonunda 5,5 milyona çıktı. Edirne bugün Türkiye'de en çok turist alan üçüncü şehir. 2019 Ocak ayı rakamlarıyla 2020 Ocak ayı rakamlarını karşılaştırdığımızda ise gelen turist sayısında ciddi bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Edirne; Bulgaristanlı ve Yunanistanlı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Turizmin kalbi Edirne'de atıyor." diye konuştu.