'Üç Nehir Bir Şehir' projesinin temeli atıldı

'Üç Nehir Bir Şehir' projesinin temeli atıldı
Edirne'de içinde bisiklet ve yürüyüş yolları ile millet bahçesinin de bulunacağı 'Üç Nehir Bir Şehir' projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Projede yer alan türbinlerde yeşil enerji üretilecek, elde edilen gelir ihtiyaç...

Edirne'de içinde bisiklet ve yürüyüş yolları ile millet bahçesinin de bulunacağı 'Üç Nehir Bir Şehir' projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Projede yer alan türbinlerde yeşil enerji üretilecek, elde edilen gelir ihtiyaç sahiplerine gidecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, mart ayında Edirne'ye gelerek projeyle ilgili incelemelerde bulunmuştu. Bisiklet ve yürüyüş yolları, elektrik üretilecek Arşimet türbinleri, millet bahçesi ve çevre düzenlemelerinin yapılacağı 'Üç Nehir Bir Şehir' projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Milletvekilleri Fatma Aksal ile Okan Gaytancıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve il protokolü üyeleri katıldı.

Törende konuşan Vali Canalp, projenin iki konuda dünya şampiyonu olduğunu söyledi. 3 nehrin etrafındaki 30 kilometrelik kesintisiz bisiklet yolunun dünyadaki en uzun bisiklet yolu olacağını söyleyen Canalp, ayrıca lastik savaklı baraj projeleri içerisinde de bir kıyıdan diğer kıyıya 210 metrelik lastik savağı ile bir dünya şampiyonu olduğunu söyledi.

"TÜRBİNLER FAKİR FUKARA İÇİN DÖNECEK"

Bölgenin nitelikli koruma alanı ilan edildiğine dikkat çeken Vali Canalp, "Bu proje kendi kendini finanse eden bir proje. 14 adet Arşimet türbini döndükçe elektrik üretilecek, üretilen elektriğin satılmasıyla para kazanacak. Şehir Gönüllüleri Vakfını kurmuş bulunuyoruz. Bu vakfın amaçlarından bir tanesi, bir şekilde devlet kurumlarına ulaşamayan fakir fukaraları bulmak olacak. Arşimet türbinlerinden bir tanesi bu vakıf için dönecek. 6 yıl sonra enerji üretimi projesinin kredisi tamamlandığında; türbinlerin hepsi vakıf için, Edirne'nin fakir fukarası için dönecek." diye konuştu.