Vali Canalp'ten emniyet kemeri denetimi

Vali Canalp'ten emniyet kemeri denetimi
Yurt genelinde gerçekleştirilen kampanya kapsamında, Edirne Valisi Ekrem Canalp'in de katılımıyla trafik denetimi gerçekleştirildi.İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kampanyası gerçekleştirildi....

Yurt genelinde gerçekleştirilen kampanya kapsamında, Edirne Valisi Ekrem Canalp'in de katılımıyla trafik denetimi gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kampanyası gerçekleştirildi. Emniyet kemeri takmanın hayat kurtardığına dikkat çekmek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında, emniyet kemeri uygulaması gerçekleştirildi.

Edirne'deki denetimlere Edirne Valisi Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar ve İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri ile birlikte trafik ekipleri katıldı. Trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kampanyası kapsamında Ayşekadın mevkisinde emniyet kemeri uygulaması gerçekleştirildi.

Durdurulan araçların sürücüleri ve araç içerisinde bulunan yolculara emniyet kemeri kullanımının önemini hatırlatan Vali Canalp, ayrıca bilgilendirici broşür ve maske verdi. 81 ilde emniyet müdürleri, jandarma komutanları, valiler ve kaymakamların emniyet kemeri konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet ettiklerini söyleyen Vali Ekrem Canalp, "Emniyet kemeri takmak birkaç saniyenizi alan bir işlem. Kaza ise hayatımızda bir defa başımıza gelecek, belki de ölümle yaşam arasındaki farkı belirleyebilecek kadar önemli." dedi.

Tüm vatandaşlardan refleks olarak ellerinin emniyet kemerine gitmesini isteyen Vali Canalp, "Kısa mesafe olabilir, uzun mesafe olabilir; fark etmiyor. Bir kaza geçiyorsanız aracın yüksek hızda olması gerekmiyor, düşük hızlarda bile sakatlamalar ortaya çıkıyor. Lütfen tüm vatandaşlarımız emniyet kemeri takmaya çok büyük önem göstersinler." diye konuştu.