Vali Kırbıyık, Göçün 2 Boyutuna Dikkat Çekti

Vali Kırbıyık, Göçün 2 Boyutuna Dikkat Çekti
Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Edirne İl Göç İdaresi'nce Trakya Üniversitesi Konservatuar Salonu'nda gerçekleştirilen programda, 21. yüzyılda göçün uluslararası boyut kazandığını ve tüm dünyanın meselesi olduğunu...

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Edirne İl Göç İdaresi'nce Trakya Üniversitesi Konservatuar Salonu'nda gerçekleştirilen programda, 21. yüzyılda göçün uluslararası boyut kazandığını ve tüm dünyanın meselesi olduğunu ifade etti.

Göçün düzenli ve düzensiz göç olmak üzere iki boyutunun olduğuna dikkat çeken Vali Kırbıyık, konuşmasında "Düzenli göç, yaşadığımız çağın bir gereği. Eğitim amacıyla ülkeler arasında transferler oluyor. Türkiye'den çok sayıda öğrenci başka ülkelerde eğitim hayatına devam ediyor, diğer ülkelerden de Türkiye'de eğitim görenler oluyor. İş dünyasında çok uluslu şirketle ortaklıklar çok ilerlemiş durumda. Bunun doğal getirisi olarak da insanlar iş hayatına dahil olabilmek adına ülkeler değiştirebiliyor. Turizm de bunun bir başka vesilesi. Tabii bu yönetilebilir bir durum." ifadelerine yer verdi.