Vali Kırbıyık Öğrencilerle Beraber Tiyatro İzledi

Vali Kırbıyık Öğrencilerle Beraber Tiyatro İzledi
Trakya Üniversitesi öğretim gören 200 uluslararası öğrenci, Devlet Tiyatroları Edirne Sahnesi'nde "Vatan Yahut Namık Kemal" isimli oyunu izledi.Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda sahnelenen oyunu, Edirne Valisi Kürşat...

Trakya Üniversitesi öğretim gören 200 uluslararası öğrenci, Devlet Tiyatroları Edirne Sahnesi'nde "Vatan Yahut Namık Kemal" isimli oyunu izledi.

Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda sahnelenen oyunu, Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık, kurum müdürleri, akademisyenler ve uluslararası öğrencilerle izledi.

Ergun Sav'ın kaleme aldığı, Faruk Günuğur'un yönetmenliğini yaptığı tek perdelik oyunda, vatan şairi Namık Kemal'in vatan sevgisi ve hürriyet aşkı anlatılıyor.

Oyundan sonra Vali Kırbıyık, öğrencilerle sohbet etti. Katılımcılara simit ve Edirne beyaz peyniri ikram edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk tarafından yapılan açıklamada, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) organizasyonuyla, tarihi sahnedeki senenin ilk tiyatro oyununu uluslararası öğrencilerle izlediklerini dile getirdi.

"Vatan" deyince Namık Kemal, "Namık Kemal" deyince de "vatan"ın akla geldiğinin altını çizen Soytürk, bunun anlamlı bir organizasyon olduğunu ifade etti.

YTB Edirne Temsilcisi Fatih Ot ise Başkanlığın iletişimde olduğu uluslararası öğrencilerin güzel bir etkinlikte buluştuğunu belirtti.

Trakya Üniversitesinde eğitim gören Arnavutluk vatandaşı Ahmed Ali, oyunu beğeniyle izlediklerini dile getirdi.

Arnavut öğrenci Denada Mena da "Oyunu izlerken vatan sevgisi ve aklımıza kendi vatanımız geldi. Bizim için çok heyecanlı bir tiyatro oyunuydu, çok beğendim." ifadelerine yer verdi.