Vatandaş, bozuk yollar için belediye önünde açıklama yaptı

Vatandaş, bozuk yollar için belediye önünde açıklama yaptı
Altyapı çalışmaları esnasında bozulan ve yıllardır aynı durumda olan yollar sebebiyle sorun yaşayan Kocasinan Mahallesi sakinlerinden Süleyman Ekiz, belediye binası önünde açıklama yaptı.Açıklama öncesinde Kocasinan Mahallesi'ndeki...

Altyapı çalışmaları esnasında bozulan ve yıllardır aynı durumda olan yollar sebebiyle sorun yaşayan Kocasinan Mahallesi sakinlerinden Süleyman Ekiz, belediye binası önünde açıklama yaptı.

Açıklama öncesinde Kocasinan Mahallesi'ndeki binalara davet mektubu asan Ekiz, bugün belediye önünde yaptığı açıklamada, "Sadece tozsuz, çukursuz sokaklar istedik, çok mu başkanım?" dedi.

Sokakların bir medeniyet göstergesi olduğunu belirten Ekiz, "Bir kentin sokaklarında çamur, caddelerinde toz, kaldırımlarında çukur bitmiyorsa kentlilikten bahsetmek abes olur. Edirne, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı. Yıllarca Osmanlıya başkentlik etmiş, bünyesinde birçok medeniyet barındırmış bu tarihi kent ve bu canım insanlar çok daha rahat ve müreffeh bir yaşamı hak etmiyorlar mı?" diye konuştu.

Her yağmurda evlerinin önünün adeta göl olduğunu söyleyen Ekiz, "Yağmur yağdığında insanların yağmurun kentteki olumsuz etkilerini görebilecekleri en güzel yer tren garının önüdür. Yağmurlu bir günde trenin geliş saatinde bir zahmet oralarda bulunun ve kentimize gelenlerin yaşadıklarını gözlemleyin. Margi Otel ve cumartesi pazarının oralarda kaldırımlarda yürüyemezsiniz." dedi.

Kocasinan Mahallesi sakinleri adına açıklama yapan Süleyman Ekiz, "Sabrımız bitti; sokaklardaki toz, çalışma çamur, engebe bitmedi. Sokaklarımızdaki toz gerek iş yerlerini, gerek evlerimizi, gerek okul ve sağlık alanlarımızı da tehdit ediyor. Edirne de Kocasinan Mahallesi de sahipsiz değildir. Sokak çalışmaları artık bitmelidir. Sokaklarımızdaki çukurlar araçları tahrip ettiği gibi, birçok insanın yürümesine de engel teşkil etmektedir. Sokaklarımızdaki tozu astım ve soluma zorluğu olanlar, alerjisi olanlar, yaşlılar da olmak üzere hepimiz soluyoruz." dedi.

Kentin ana caddesindeki lambaların on beş gün gibi kısa bir zamanda değiştirildiğine de vurgu yapan Ekiz, "Biz Covid-19 başından beri üç yıldır bu tozu, çamuru, pisliği çekiyoruz. Yaşlılarımız Covid-19 nedeniyle iyice bunalmışlardı. Dışarı çıkıp biraz temiz hava almak istemekteydiler ancak sokakların durumu nedeniyle evlerinin önlerinden ayrılamadılar. Ortopedik engelli olan ben bile haftada bir kaç kez düşerek evimin yolunu zor doğrulturken o insanlar nasıl yürüsün?" diye konuştu.

Ekiz, sözlerine son verirken, "Bizim sabrımız taştı, şimdi top sizde. Bu iş bir an önce bitmelidir. Artık yeter diyoruz. Lütfen artık sesimizi duyun ve bu işi bir an evvel sağlığımız gitmeden bitirin. Sağlıklı, temiz bir gelecek için Edirneli en iyi ve en güzelini hak ediyor." dedi.