Yağmur geliyor, sıcaklıklar 12 derece azalacak

Yağmur geliyor, sıcaklıklar 12 derece azalacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, yurdumuz Balkanlar üzerinden gelen yağışlı ve serin sistemin etkisine girecek.Yurdumuz halen yüksek basınç merkezinin etkisinde olup ülke genelinde havalar genellikle...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, yurdumuz Balkanlar üzerinden gelen yağışlı ve serin sistemin etkisine girecek.

Yurdumuz halen yüksek basınç merkezinin etkisinde olup ülke genelinde havalar genellikle yağışsız ve açık az bulutlu olarak geçiyor. Hava sıcaklıkları ise uzun yıllar ortalamaları civarında seyrediyor. Yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre yurdumuzun bu akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemlerinin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinden sonra Trakya’da başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, 15 Nisan Çarşamba günü Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Beklenen bu sağanak yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ile İstanbul’un Avrupa yakasında kuvvetli olması tahmin ediliyor. 16 Nisan Perşembe günü yurdun büyük bir bölümünde sağanak yağışlara neden olacak bu sistemin Cuma günü yurdumuzu terk etmesi bekleniyor.

Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Çarşamba günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde, Perşembe günü ise kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede olmak üzere (6 ila 12°C) azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği, ancak Cuma gününden itibaren hafta sonunda tekrar yükselmesi bekleniyor.

Rüzgarın bu hafta boyunca ülkemiz genelinde hafif ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Marmara bölgesinde Salı güneybatı yönlerden (lodos), Çarşamba günü ise kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.