'Zorunlu olmadıkça evden çıkmayın'

'Zorunlu olmadıkça evden çıkmayın'
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, halk sağlığını korumak için koronavirüs tedbirleri kapsamında 7 gün 24 saat çalıştıklarını söyledi. Vatandaşı kalakablık yerlerde bulunmamaları konusunda uyaran Gürkan, zorunlu olmadıkça...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, halk sağlığını korumak için koronavirüs tedbirleri kapsamında 7 gün 24 saat çalıştıklarını söyledi. Vatandaşı kalakablık yerlerde bulunmamaları konusunda uyaran Gürkan, zorunlu olmadıkça evden çıkmayın uyarısında bulundu.

Çin'de başlayıp dünyaya yayılan koronavirüsten korunmak için zorunlu olmadıkça bir araya gelinmemesi, en az 2 metre mesafede görüşülmesi, alışverişlerde hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Gürkan, "Bugün itibarıyla oyun salonları, çay bahçeleri, kahveler İçişleri Bakanlığının kararıyla kapatıldı. Bu tedbirlerin devamının geleceğini düşünüyorum. Birçok ülke sokağa çıkma yasağı uygulamaya başladı. Belki bizim de uygulamamız gerekecek. Vatandaşlarımızın bu tür tedbirlerden rahatsız olmaması lazım. Hepsi halk sağlığı için yapılıyor. Edirne'nin koruyucu özelliğini sürdürülebilir hale getirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Vatandaşların "Gümrük kapıları neden açık?" sorusuna yanıt veren Gürkan, "Bu sorunun muhatabı ben değilim. Bu; bakanlıkların, hükümetin alabileceği bir karar. Bizim öyle bir yetkimiz yok. Zaten bir haftadır gümrüklerde yaya geçişleri durduruldu, sadece araçla geçişe izin veriliyor. Pazarkule Sınır Kapısı zaten göçmenlerden dolayı kapalı. Belki önümüzdeki günlerde Sarp Sınır Kapısı'nın kapatıldığı gibi Kapıkule Sınır Kapısı da kapatılacak." dedi.