Edirne'de Berberlerin Bazıları Pazar Gün Kapanmaya Karşı

Edirne'de Berberlerin Bazıları Pazar Gün Kapanmaya Karşı
Ticaret Bakanlığı tarafından berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması yönünde aldığı karar sonrası Edirne'de bulunan berberlerin pazar günü kapalı olmasına karar verildi. Edirne'de Yunan ve...

Ticaret Bakanlığı tarafından berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması yönünde aldığı karar sonrası Edirne'de bulunan berberlerin pazar günü kapalı olmasına karar verildi. Edirne'de Yunan ve Bulgar müşterilerine hizmet veren berberler ise turistlerin yoğun olarak pazar günü geldiği sebebi ile karara karşı olduklarını dile getirdi.

Ticaret Bakanlığı, Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu'nun isteği üzerine, esnaf ve tacirlerin tamamını temsil eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) uygun görüşlerini de alarak 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle uygulanmak üzere, tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması yönünde karar aldı. Berber, kuaför ve güzellik salonları oda başkanları bulundukları illerdeki valiliklere kapanma gününü belirleyip bildirerek, o gün kapalı olacak.

Karar İşletmecileri İkiye Böldü

Edirne Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası'na bağlı güzellik salonları, kuaför ve berberler pazar günü kapanma kararı aldı. Edirne'deki bazı işletmeciler pazar günleri kapalı olmalarını olumlu karşılarken, Bulgar ve Yunan müşterilere hizmet veren işletme sahipleri ise karara tepki gösterdi.

Edirne'ye gelen Bulgar ve Yunan turistler, berber, kuaför ve güzellik salonlarında kişisel bakımlarını da şehirde yaptırıp ülkelerine dönüyor. Bu sebep ile turistlerin uğrak noktaları olan bölgelerde iş yeri sahipleri, dükkan tabelalarına Türkçenin yanı sıra Yunanca ve Bulgarca yazılar yazarak çok sayıda turiste hizmet veriyor. Bu işletme sahipleri Bulgar ve Yunan turistin yoğun olarak pazar günü geldiğini ve bu sebeple kapanma gününe karşı olduklarını ifade etti.