Edirne’de Damla Projesi Katılımcısı 21 Genç Buluştu

Edirne’de Damla Projesi Katılımcısı 21 Genç Buluştu
Damla Projesi kapsamında 10 gün Edirne’de kalacak olan 21 genç, şehrin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek. Ayrıca gençler şehit ve gazi yakınlarını da ziyaret edecek.Damla Projesi'nde bulunan gençler, köy okullarında...

Damla Projesi kapsamında 10 gün Edirne’de kalacak olan 21 genç, şehrin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek. Ayrıca gençler şehit ve gazi yakınlarını da ziyaret edecek.

Damla Projesi'nde bulunan gençler, köy okullarında gerçekleşecek çeşitli etkinliklere de katılım gösterecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü liderliğinde 10 gün sürecek olan proje kapsamında çalışma yapacak gençler, vatandaşların Edirne hakkında bilgilendirilmesini sağlayacak.

Erken Saatlerde Çalışmalar Başlayacak

GSB yurtlarında konaklayan öğrenciler, sabah sporu ile günün erken saatlerinde çalışmalarına başlayacak.

Gençler çeşitli gönüllülük faaliyetlerini yürüttükten sonra değerlendirme toplantıları ve hazırlanan masa çalışmaları ile günü tamamlayacak.

Proje ile gidilen illerde dezavantajlı aile ve çocukların etnik köken, dil ve din ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle buluşması; kültürel değerlerin aktarımı ile programın gerçekleştirildiği yerlerde insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi hedefleniyor.