Edirne'de halk ekmek fiyatı belli oldu

Edirne'de halk ekmek fiyatı belli oldu
Geçen aylarda verilen halk ekmek müjdesinin ardından en çok merak edilen konulardan biri halk ekmek fiyatıydı. Halk ekmek satışları ilk etapta 7 noktada 25 Mart 2022 Cuma günü itibarıyla satılmaya başlanacak.Edirne Belediye Başkanı...

Geçen aylarda verilen halk ekmek müjdesinin ardından en çok merak edilen konulardan biri halk ekmek fiyatıydı. Halk ekmek satışları ilk etapta 7 noktada 25 Mart 2022 Cuma günü itibarıyla satılmaya başlanacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de hayata geçirilecek halk ekmek uygulamasıyla ilgili konuştu. Edirne'deki 56 fırıncıyla işbirliği içerisinde halk ekmeğin vatandaşla buluşacağını ifade eden Gürkan, 200 gramlık halk ekmek fiyatının 2 buçuk lira olacağını açıkladı. Kentteki fırıncıların ürettiği ekmekler, belediye tarafından indirimli olarak fırıncılardan temin edilecek ve Edirne Belediyesi Halk Ekmek büfelerinde satılacak.

Halk ekmek projesiyle birlikte hem fırıncıları üzmeyeceklerini hem de vatandaşa daha ekonomik koşullarda ekmek getirileceğini söyleyen Belediye Başkanı Gürkan, "Aslında 15 gün öncesinde başlamak istemiştik ama fırıncı arkadaşlarımız 15 gün daha müsaade istedi. Şimdi Ramazan öncesinde, 25 Mart Cuma günü saat 14:30 itibarıyla başlıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de önceden de halk ekmek uygulamaları olduğunu ancak fırıncılarla işbirliği yapılarak onların ürettiği ekmeklerin halka sunulması fikrinin Edirne'den çıktığını söyleyen Gürkan, "Edirne'nin fikri bugün İzmir'de, Kocaeli'de de uygulanıyor. Bundan da sevinçliyiz. Demek ki doğru bir proje yapılmış." dedi.

Halk ekmek büfeleri Kıyık, Küçükpazar, Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Yeniimaret Mahallesi, Karaağaç Mahallesi, Çavuşbey Mahallesi ve Fırınlarsırtı Toki’de hizmet verecek.