Edirne'de Sezonun İlk Karı Yağdı

Edirne'de Sezonun İlk Karı Yağdı
Edirne'de sezonun ilk kar yağışı etkili oldu. Gece yarısından itibaren Edirne ve ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Arabaların üstü ve bitki örtüsü beyaz karla kaplandı. Sınır köylerinde akşam saatlerinde başlayan sağanak...

Edirne'de sezonun ilk kar yağışı etkili oldu. Gece yarısından itibaren Edirne ve ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Arabaların üstü ve bitki örtüsü beyaz karla kaplandı. Sınır köylerinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışın ilerleyen saatlerde hava sıcaklığının -1 dereceye düşmesiyle yerini kar yağışına bırakması sonucu etraf beyaza bürünürdü. Lalapaşa'ya bağlı Hamzabeyli köyünün yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Karayolları ekipleri burada çalışma başlattı.

HAVA TAHMİNLERİ

Edirne il genelinde havanın hafta boyunca genellikle bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Salı gününe kadar Edirne'de yağış beklenmiyor. 10-11 Aralık salı ve çarşamba günleri yer yer sağanak yağış ihtimali bulunuyor. 5 Aralık Perşembe günü en düşük -2, en yüksek 7 derece; 6 Aralık kCuma günü en düşük -2, en yüksek 8 derece; 7 Aralık Cumartesi günü en düşük -3, en yüksek 9 derece; 8 Aralık Pazar günü en düşük -1, en yüksek 11 derece.