Edirne'deki Doğa Tarihi Müzesi'ne Yoğun İlgi

Edirne'deki Doğa Tarihi Müzesi'ne Yoğun İlgi
Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim elemanları tarafından 40 senedir biriktirilen bitki ve hayvan örnekleri, Karaağaç Yerleşkesi'ndeki müzede sergileniyor."Yaşayan müze"...

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim elemanları tarafından 40 senedir biriktirilen bitki ve hayvan örnekleri, Karaağaç Yerleşkesi'ndeki müzede sergileniyor.

"Yaşayan müze" konsepti ile ziyaretçilerini ağırlayan müze, 734 türden 1923 örneğe ev sahipliği yapıyor.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un katılımı ile ocakta açılan müze kısa sürede 6 bin 215'i çocuk olmak üzere 17 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı.

Açıklamada ifadeleri belirtilen TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, müzenin Edirne ve çevreden ziyaretçilerin ilgisini çektiğini ifade etti.

Müzenin ziyaretçilerine bitki ve hayvan türlerini yakından tanıma fırsatı sağladığını kaydeden Tabakoğlu, "Müzemizde her dereceden öğrencimiz, kitaplarda gördükleri canlıları bizzat müşahede edebiliyor. Müzemizin düzenlenmesinde ve faaliyetlerinde göstermiş oldukları gayretlerden ötürü Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe'ye, Müze Müdürü Özmen Yeltekin'e ve emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Doğa Tarihi Müzesi, pazartesi hariç haftanın altı günü 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.