İpsala Gümrük Kapısı'nda 108 Kilogram Eroin Ele Geçirildi

İpsala Gümrük Kapısı'nda 108 Kilogram Eroin Ele Geçirildi
Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından İpsala Gümrük Kapısı'nda yapılan operasyonda 108 kilogram eroin bulundu.Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü...

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından İpsala Gümrük Kapısı'nda yapılan operasyonda 108 kilogram eroin bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan risk analizleri sonucu Gümrük Kapısı'na gelen yabancı plakalı bir tır riskli bulundu.

X-ray taramasından geçirilen tırda şüpheli yoğunluklar tespit edildi. Tır, arama hangarına alınarak ayrıntılı incelenirken, yasal yük olan projektör kutularının, kontrollerde fark edilmemesi amacıyla benzer ağırlık ve yoğunluğa sahip olacak şekilde farklı bir yükle doldurulduğu belirlendi.

Uyuşturucunun naklinde kullanın tıra el konulurken, sürücü gözaltına alındı. Konuya yönelik soruşturmaya İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde çok yönlü devam ediliyor.